|ANA SAYFA|ZEYTİN YAĞI|BAL|BADEM|ZEYTİN|HARNUP| SABUN| KAPARİ|POLEN| İNCİR|DİĞER ÜRÜNLER|TESİSLERİMİZ|İLETİŞİM|BAYİİ BAŞVURUSU|

 

Ballar

   
RESMİ ORJİNAL BOYUTLARINDA GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
 ÇAM BALI  
 Çam balı bir tür salgı baldır Datça da bol miktarda çam ağaçlarında bulunan zararsız böcekler çamın özsuyunu emerek tatlı bir madde salgılarlar. Arılarda bunları toplayıp bala çevirirler  çambalının solunum yollarına ve sindirim sistemine olumlu etki ve faydaları tıpta kabul görmüştür.
Ürün detaylarını görmek istiyorum... 
RESMİ ORJİNAL BOYUTLARINDA GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
 ÇİÇEK BALI  

 Datça da bulunana dağ çiçek türlerinden arıları topladığı ve bal yaptıkları mükemmel bir tada sahip tamamiyle doğal bir baldır.
Ürün detaylarını görmek istiyorum... 
RESMİ ORJİNAL BOYUTLARINDA GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
 Narinciye balı  

 Portakal ,mandalina ve limon çiçeklerinden toplanan bu balda portakal kokusu ve tadını bulabilirsiniz narinciye balı kalsiyum fosfat, demir fosfat ve vitamin içerdiği saptanmıştır 
Ürün detaylarını görmek istiyorum... 
RESMİ ORJİNAL BOYUTLARINDA GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
 Kekik balı  

 
 Datça da bol miktarda yetişen  çeşitli türdeki kekik çiçeklerinden üretilir. Kekik balı  keskin tadı sayesin de mükemmel bir kokuya sahiptir kekik balı biyolojik maddeler içeriği bakımından çok zengindir kekik balı soğuk algınlığında ,öksürük ve yaraları iyileştirmede de kullanılmaktadır.
Ürün detaylarını görmek istiyorum... 
 Datça bal üretimi bakımından oldukça zengindir  bol   miktarda  bulunan çam ağaçları sayesinde bol miktarda  çam  balı bulabilirsiniz balın Ana malzemesi, arıların  çiçeklerden ve  meyve tomurcuklarından topladıkları   nektarlardır. Arılar  nektarı bala çevirirler. Polenlerin ise bal  yapımında bir etkisi  bulunmaz, arılar tarafından sadece  protein ihtiyaçlarını   gidermek için kullanılırlar. Bir kavanoz  saf balı elde edebilmek  için yaklaşık olarak 17.000 bal  arısının 10 milyon çiçeği ziyaret  etmese  gereklidir.Çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından  alınarak  yutulan nektar, arıların "bal midesi" denilen  organlarında  kimyasal bir değişime uğrar ve içinde birçok  vitamin ve  mineral bulunan ağır şekerli bir sos halini alır. Daha  sonra  bal, kovandaki hücrelere yerleştirilir ve üzerleri mumdan  bir  kapakla örtülür. Bal petek içindeyken arılarca sağlanan   özel  havalandırma sistemi sayesinde bildiğimiz tat ve  kıvamına  gelir. Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki  farklılık  tamamen toplanan nektarlardan  kaynaklanmaktadır. Balın  kokusunu, çiçeklerdeki aromalı   "volatil" yağlar verir bunlar  aynı zamanda çiçeklerin de  kokularını sağlayan bir yağlardır.

Ballarımız tamamen doğal olarak üretilmekte ve hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır ürünlerimiz tarım ve köy işleri bakanlığından gıda üretim izniyle üretilmekte olup her türlü tahlilleri yapılmaktadır ballarımız doğal olduğu için kristelleşme yapabilir  kristelleşen balları öylede tüketilebilir isterseniz sıcak suya oturtularak çözebilirsiniz.
 

Telefonlarımız:
Dükkan : 0 252 712 83 18
Depo      : 0 252 725 54 31
Fabrika  : 0 252 725 54 30

Adreslerimiz:
Merkez    : 
Sındı köyü Datça
Şube        :  Öğretmenlerevi  dükkan no : 2
                           DATÇA /MUĞLA      
 


                            
                             
Tasarım:DATCADESIGN