Scroll Top

Efsane Lezzet Datça Acı Badem Gazozu

datça acı badem gazozu

Datça’nın en güzel yöresel ürünlerinin bir araya gelerek oluşturduğu efsane lezzet Datça acı badem gazozu diğerlerinden farklı bir içecek deneyimi sunmaktadır. Datça gazozu olarak bilinse de tam adı Datça Acı badem Gazozu’ dur. Genellikle limon, portakal gibi alışıldık gazozların çok dışında olan bu gazozu bu kadar özel kılan ise içeriğindeki ürünler.

İşte efsane lezzet Datça acı badem gazozu içeriği:

Acı badem

Datça denilince akla ilk gelen ünlü bademleridir. Dünyaca ünlü bademlerin yetiştiği Datça’nın acı bademi tam bir şifa kaynağıdır. Badem gibi fazla tüketilemeyen ve tüketildiğinde zararlı olan acı badem; macun, yağ gibi ürünlerde tam bir şifa kaynağı olmaktadır. 

Acı bademin faydaları şunlardır:

       •  Akciğer ve göğüs hastalıklarını önlemeye ve semptomlarını azaltmaya,

       •  Kan şekerini düzenlemeye,

       •  Dalak ve göğüs ağrılarını geçirmeye,

       •  Hamilelikte yağ şeklinde sürülerek çatlakları önlemeye, 

       •  Saç sağlığını korumaya (Tatlı badem gibi çok kullanılmaz, daha az miktarlarda kullanılmalıdır.)

       •  Güneş yanığı, cilt kuruluğunun tedavisine, cilt bakımına,

       •  Böbreklerde ve karaciğerde oluşan tıkanıkları açmaya yardımcı olabilmek gibi birçok faydası bulunmaktadır. 

Datça gazozuna aromasını ve kokusunu veren acı badem ayrıca onu eşsiz bir içecek haline getirmektedir. Gazozun yapımında en iyi bademler seçilmektedir. İçeriğinde E vitamini vitaminleri, selenyum, çinko, kalsiyum, magnezyum özellikle folat ve biotin (B7 vitamini) gibi önemli vücuda faydalı birçok farklı vitamin ve mineral bulunmaktadır. Bademin içeriğindeki yararlı bileşenler özellikle E vitamini gazozu daha sağlıklı bir içeceğe dönüştürmektedir.

Bal

Birçok bitki çeşidine ev sahipliği yapan Datça’nın hem lezzetli hem de şifa kaynağı olan balı da en az bademi kadar ünlüdür. Geleneksel yöntemlerle doğal ve saf balların üretildiği bu güzel ilçede en kaliteli balları bulmak mümkündür. Gazoza tadını doğal tadını veren ise bu baldır. Gazozda genellikle çam balı kullanılmaktadır.

Yazın Datça’ya yolu düşenlerin deneyimlediği yerel üretim olan Datça acı badem gazozu tüm Türkiye’de tüketiciye sunulmaktadır. En güzeli kendi üretildiği yerde içmek olsa da her mevsim internet üzerinden yerel üretim yapan firmalardan satın alabilirsiniz. İçeriği bakımından da sağlıklı bir içecek olan efsane lezzet Datça acı badem gazozu mutlaka denenmesi gereken içecekler arasındadır. 

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın